2014. augusztus 19., kedd

Vesehírek

Mint ahogy már a születése előtt is látszott, Matyi egyik veséjének üregrendszere elég tág, ezért könnyen lehet, hogy műteni kell majd. Egy ultrahangos doktor (Győrfi Mátyás - mindenkinek nagyon ajánlom!!!) lelkiismeretesen, fél órán át kereste a másik veséjét, melyet néhány nappal azelőtt másik kollégája a 2-es Női Klinikán "látott", és korábban is több leletünk volt a János illetve a Váci Kórházból, hogy létezik. Sajnos az derült ki, hogy Győrfi Mátyásnak volt igaza, és az a vese bizony hiányzik.
Így különösen felértékelődik a másik vese egészsége, de mire a Gyermekklinikára kerültünk, az már gyulladásban volt, szerencsére azonnali antibiotikumkúrával kikezelték.
Jó kezekben vagyunk, nem csak az orvosok, hanem a Gondviselés részéről is. Nagyon megnyugtató volt, amikor első nap, az ultrahangos hírektől megrendülve üldögéltünk a váróban, és egyszercsak megjelent egy család, akikkel tavaly, a családos lelkigyakorlaton ismerkedtük meg. Maguk is hasonló utat járnak, mint amire mi most ráléptünk, és teljes szeretettel, megértéssel hallgattak meg minket, s néhány szóban elmesélték saját történetüket. Olyan jó volt látni, hogy van előre, van tovább. Sőt, még üres lakásukat is felajnálották, ha be kéne feküdni a kórházba - hála Istennek erre nem volt szükségünk.
A másik nagy ajándékunk a Regnumból távoli ismerős Perneczki Andrea osztályos orvos volt - de az egész osztály hangulata békés és kedves volt, a nővérkék, az orvosok mind mosolygósak és megnyugtatóak. Olyan jó, hogy vagy ilyen is az egészgégügyben.
Matyi nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat, továbbra is szépen eszik, és nagyon szereti Roni húgom által varrt takaróját. 

2 megjegyzés:

  1. Drága kicsi gyermek és ti.....A bajban nagyon nagy segítség .,és ilyen mindig adódik fentről, -egy másik ember,család ugyanolyan lelkisége és segítsége.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen! Az ilyen megjegyzések is sokat adnak.

    VálaszTörlés