2019. május 29., szerda

Mosható

Sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy milyen felelősségem van a világ sorsa iránt. Tudok-e valamit tenni a nagy, globális problémák megoldása érdekében? Van, amire törekszem, például a szemetelés csökkentése, különböző dolgok újrahasznosítása, vagy eleve a használt választása. Van, amire egyelőre nem találtam választ (szegénység, éhezés, szürke víz újrahasznosítása), és bizony van, amin kényelmi okokból nem változtattam egyelőre (autóhasználat).De van, aminek kimondottan örülök! Egyszeri beszerzést jelent, és folyamatosan örömet szerez nekem. Ezek a moshatóink :-)
Almababa popsiját újra kényelmes mosható pelusba bugyoláljuk. Ibolya után elkényelmesedtem, és csak alkalomszerűen használtunk mosható pelenkát. Rózsa pelusainak egy része még használható így 15 év után is, de ki kellett egészíteni a készletet. Norka itt lakik tőlünk nem olyan messze, így az utaztatás sem volt külön nehézség, és érdemes is támogatni, mert gyönyörű és minőségi pelusokat készít! Almának csónakos pelenkákat és külsőket vettem. Azóta nem kell naponta legalább egyszer átöltöztetni a kis hölgyet kisebb-nagyobb balesetek miatt, nagyon jól zár a comboknál. Ráadásul annyira szépek! Árnika komolyan számon tartott feladata, hogy ő választhatja ki pelenkázáskor, hogy melyik külső legyen, a madaras, az őzikés, a királylányos, az ALMÁS vagy az állatos. Jól megfontolt döntések születnek ilyenkor, és a legmegfelelőbb pelenka kerül fel, az biztos! Éjszakára dupla tetrát teszek belülre, és még egyszer sem volt probléma.
Régi vágyam teljesült a hálós textilzacsikkal is. Persze sok ideig reménykedtem, hogy majd én megvarrom, de be kellett látnom, hogy nem szánom rá magam. Különösen örültem neki, hogy annyira jó kezdeményezésből származnak a zacsik: gödi nénik varrják, méteráru gyárban maradt végmaradékokból. Nálunk remekül beváltak, és örömmel nem hozom haza a nejlonzacskókat. Sajnos még nem teljesen van a rutinomban, hogy be is kell tenni őket a táskámba, de biztos belejövök nemsokára.
És végül a már öt éve használt mosható betéteim. Ezek Gagnes munkái, tartósak, szépségesek. Egészen más érzés, mint az eldobható betét. Nem csípi ki a bőröm, nem lesz kellemetlen szaga, kényelmes viselet. Ráadásul sokat bír... a PhD védésem sokkal hosszabb lett, mint ahogy terveztem, és persze hogy éppen megvolt, mert mikor máskor. Közben nem jutott eszembe szerencsére (mondom, hogy kényelmes ;-) ), de utólag eléggé rohantam a mosdóba, hogy a csinos kis kosztümömet lehetőleg megmentsem a foltoktól. Nem kellett volna aggódnom, öt óráig is bírta. A gyermekágyas napokat is kiszolgálta, és ugyanolyan tiszta és nedvszívó - nedvtartó, mint újkorában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése