2014. október 2., csütörtök

Első hetek

Az első újszülött mosolyok egyike
Matyival a testvérei először a kórházban találkoztak. Ez nem a legjobb környezet az ismerkedés számára - kő van, nem lehet annyira kivenni a babát a kocsiból, ismeretlen, furcsa a hely a gyerekeknek, és még a Mamát is mindig ott kell hagyni, nincs elég idő beszélgetni, egymásra hangolódni. Főleg Tikán látszott, hogy megviseli a környezet, nagyon bújt az ölembe, de a többiek is hamar besokalltak. Amikor végre hazamentünk, rögtön összeállt a kép: most már heten vagyunk egy egység.





A tesók folyamatosan ölben akarták tartani, alig lehetett kivenni a kezükből, hogy alhasson egy kicsit békében. Mert hiába 5. gyerek, nagyon könnyen felriad a legkisebb zajra is. Ibolya azért megoldotta a dolgot, többször is elaltatta Matyit az ölében, és olvasgatott, pihent mellette.
Komatál
Én pihentem, furcsa volt, hogy így Emil segítségével milyen jókat lehet aludni. A család többi része gyakran lement a Dunapartra, kavicsoztak, saraztak, időnként bicikliztek is. Óriási segítséget jelentett, hogy mind a plébániai közösség, mind pedig az iskolai közösség komatálat hozott nekünk. Mindenféle finomságot ettünk, és a mélyhűtő most is tele van a különböző levesekkel. Nagyon köszönjük. Olyan jó volt várni, hogy ki fog érkezni és mit fog hozni (nem néztem meg előre a listát, jobban szeretem a meglepetéseket). Amikor rápillantottam az asztalon sorakozó virágokra, mindig nagyon megörültem.
Fiúk egymás között
Közben azért időnként rám tört az aggodalom Matyiért, és a hogyan tovább-ért. Túl vagyunk az első izotópos vizsgálaton, és az derült ki, hogy egyelőre jól működik az az egy vese, és nem kell azonnal beavatkozni. Most havonta fogják nézni, és ha minden marad a mostani állapotban, akkor öthónapos korában kell majd újabb izotópos vizsgálat, hogy kinőtte-e vagy műteni kell.
Augusztus végén elmentünk a Balatonra, ahol sajnos Ibolya megbetegedett, és azóta csak egy teljesen betegségmentes héttel büszkélkedhetünk. A gyerekek remek bunkert építettek a stégen a kertben. Volt lift, polcrendszer, különböző játékok, hinta.
Szerencsére Ibolya szépen meggyógyult évkezdésre, és büszke elsősként megkezdte tanulmányait. Lelkesen tanul, főleg a furulyát és a néptáncot gyakorolja nagyon szívesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése