2014. október 6., hétfő

Mamaóra


Nehezen viselem, hogy ilyen sokáig tart az iskola. Mire végre hazaérnek a gyerkek, négy, öt óra is van, és akkor még nem sportoltak, nem gyakoroltak a hangszeren, és gyakran leckéjük is van. A vacsorát legkésőbb hatkor el kell kezdeni, különben nem fér bele az esti menet (fürdés, mese, ima, sugdolózás) a rendelkezésre álló időbe. Így kb. napi egy órát lehet együtt kötetlenül, szabadon a család. Ennyi idő van arra, hogy mindenki kimozogja magát, felszabadultan játsszon, hogy egymásra hangolódjunk, megtudjuk, mi volt a másikkal stb. Ez szinte lehetetlen. A helyzetet kicsit enyhíti a Mamaóra.
Ezt az idén vezettem be, mert egyszerűen nem tudok másképp biztosan időt szánni egyenként a gyerekekre. Heti rendszerességgel, megbeszélt időben egy bő órát együtt vagyunk, és csak ketten csinálunk valamit. Nem veszek fel telefont, nem kezdek házimunkába, csak rá figyelek. Nekem elég lenne, ha csak sétálnánk vagy beszélgetnénk, de a gyerekeknek nagyon jó ötleteik akadnak.
Gáborral varrtunk filc Angry Bird-öket, társasjátékoztunk (Rumini társas), most pedig, mivel betegség miatt itthon töltötte a napot, nagy fába vágtuk a fejszénket: sárkányt készítettünk. Nemrég a keresztapjával megnézte az Így neveld a sárkányodat 2-t, így nagyon örült, amikor pont Fogatlan szabásmintát találtunk. Délelőtt 10-től este 6-ig tartott, mire elkészült. Gábor vágta ki a szabásminta alapján az alkatrészeket, ő varrta össze az egyenesebb vonalakat és készítette el a szemeket, majd végül kitömte, és most vele alszik éppen.
Rózsával társasjátékoztunk, és filmet néztünk. Sajnos vele csak egy esti találkát sikerült összehözni, és már eléggé el van fáradva addigra. De legközelebbre valami jobb programot keresünk...
Ibolyával sütöttünk süteményt és teáztunk, majd társasjátékoztunk, múlt héten forró csokit ittunk és varrt egy kötényt a ruhájához. Csinos lett.
Tikának még nincs külön Mamaórája, hiszen az oviból el tudom hozni ebéd után, és így együtt tudok vele lenni, de igyekszem figyelni rá, hogy legyenek olyan közös pillanatok, amikor valóban vele játszom. Szeret autózni, akadálypályákat épít, és a herceg-autó kiszabadítja a királylány-autót. A minap a torreádor dalára táncolt, én voltam a bika. Rengeteg gesztenyét gyűjtöttünk. Az elején azt gondoltam, hogy majd készítünk belőlük valamit, de az idén Tikát inkább a gyűjtés öröme motiválja.
Matyinak :-) remélem, akad elég mamás órája, mindenesetre gyönyörűen vigyorog bele a világba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése