2019. július 4., csütörtök

Ha nem az én kislányom lenne, el sem hinném

Alma Virág egészen különleges kis ember.
Először is, már Árnikánál hallottam az EC pelenka nélküli babahigieniáról, de ott már késő volt ahhoz, hogy tényleg belevágjunk, mert már másfél éves volt a kisasszony. Most azonban egy kedves évfolyamtársam is bíztatott, így még több kedvem volt hozzá, és megpróbáltuk.
Ez arról szól, hogy a baba ösztönösen jelzi, ha pisilnie, kakilnia kell, csak oda kell figyelni, és valami fölé odatartani a manót, ahova nyugodtan engedheti (nálunk ez jelenleg a fürdőszobai mosdó, mert a WC nagyon alacsonyan van nekem.) El tudtam képzelni, hogy van benne valami, mert a kiscicáink se pisiltek maguk alá, hanem jelezték az anyjuknak, hogy egy kis popsinyalogatásra lenne szükség, és a félig-hanti gyermekét hanti módra nevelő barátnőm mesélte, hogy ott egy speciális fütyülgetés van, ha pisil a gyerek, és így gyorsan megtanulja a baba, hogy olyankor pisiljen, ha ezt hallja.
Mégis megdöbbentő számomra, hogy Almababa tényleg szól, jelzi, kibírja, örömmel elengedi magát, illetve nyom... Csak ámulok, hogy mennyi mindent tud egy ilyen kicsi lény, amire nem is gondoltam eddig. Minden nap új csoda... Jó, olyan nap még nem volt, hogy minden egyes pisilésnél sikerült volna, és ha megyünk valahová, akkor kap a szépséges mosipelusokból, de akkor is, folyamatosan csak csodálom.
A másik, hogy átalussza az éjszakát. Három éjjelt egymás után átaludt! Ez nálunk egyedülálló, inkább az a jellemző, hogy két és fél éves korig többször ébrednek, minden éjjel. Szóval, hihetetlen!

Ezen kívül mosolyog, bűbájos, szépen növekedik. Mindenkinek szeme fénye. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése